Stickade Yogasockor

 

 

Första gången jag gick på en yogaklass fattade jag ingenting. Vaddå följa sitt andetag? Varför gick det så himla sakta?Så jag gick aldrig mer dit.

Ungefär sex år senare klev jag in på ett annat gym och fick då en helt annan upplevelse. Nu har jag yogat minst en gång i veckan under sex års tid och går under hösten en fördjupningsutbildning för att kanske en vacker dag bli yogalärare. Det handlade helt enkelt om att hitta rätt stil för mig och efter jag gjort det har yogan förändrat hur jag ser på min kropp och rörelse men också på andra aspekter av mitt liv. Jag är starkare i kroppen, har inte samma värk som funnits med mig i många år på grund av min överrörlighet. Men jag är också starkare i själen och har hittat ett nytt lugn och en tro på mig själv även i de svåraste av stunder.

The first time I ever went to yoga I did not get it at all. Following your breath? And did it have to be so slow? It took years before I tried it again. That was a totally different experience and after that I was hooked. Six years in and yoga has given me so much. A stronger body and I continuously learn new things about myself.

Behöver man verkligen alla dyra yogakläder, prylar och tillbehör som säljs och marknadsförs idag? Nej, absolut inte även om jag måste erkänna att en lite stadigare matta gjort stor skillnad för mig. Men egentligen behöver du inga konstiga prylar alls. Trots det bestämde jag mig för att förena nytta med nöje och börja sticka yogasockar. De kommer väl till pass i vårt vinterkyliga land och är sköna att ha på sig även i hemmet som en form av toffel. Fast utan häl och tå då.

 Mönstret kommer från Drops design och är gjort för Drops Alpaca men jag gjorde mina sockor i Drops Fabel som jag ändå hade hemma. Detta var första gången jag följde ett stickdiagram och gjorde lite mer invecklade flätor. Kanske var det lite lurigt till en början men det var så himla roligt att se hur mönstret växte fram att jag efter ett tag glömde bort det. Resultatet blev fint men de blev tyvärr lite små. Note to self: måste lära mig sticka lösare! Men modellen tyckte jag himla mycket om. Bring it on winter, I’m armed with wool!

All that expensive yogagear is really not necessary but living in Sweden I felt that a pair of yogasocks would be a good thing to have. So I made myself a pair from a pattern by Dropsdesign. My first ever diagram knit! Maybe it was a bit tricky at first but nowhere near what I imagined end. When the pattern started to present itself I was so happy and pleased with my project. Maybe the end result was a bit small but I love the sock itself. Winter, I am ready for you!

 
Textil & DIY | #yoga, #yogasockor, dropsfabel,, garnstudio, sticka, yogasocks | | Kommentera |
Upp