En virkad midsommarkrans

I år firades midsommaren i Italien långt från sju sorters blommor, sill och nubbe. Fast i ärlighetens namn var det enda jag saknade jordgubbarna. Och det skulle vara dumt av mig om jag låtsades att vi skulle gjort kransar på ¨riktiga¨ blommor om vi varit hemma, den där förmågan att binda vackra kransar bor helt enkelt inte i mig. Så jag hade nog virkat en oavsett var vi befunnit oss. Men nu blev det som att knyta ihop semestern lite när jag sydde ihop de blommor som virkats under tågresor, slappande på stranden och under kvällar på hotellrummen. 
 
Dessvärre hade jag visst skärmdumpat helt fel virkbeskrivning för blommorna och när jag upptäckte detta på tåget mellan Verona och Milano ville jag inte vänta med att börja utan gjorde istället något efter eget huvud och sedan höll jag mig till det. När det var dags för löven hade vi däremot wifi igen så till dem tog jag hjälp av en finfin beskrivning hos Attic 24.
 
 
Och så här blev det! Kransen fick följa med på en promenad och middag i Sardinska Algheros historiska kvarter. ( Och det fick även mitt egensydda headband som jag knåpat ihop några dagar tidigare som också syns i bild, fast jag hade ju inte båda på mig samtidigt)
 
 
Och under min yoga practise på stranden också såklart! Lite klurigt att yoga i kraftig blåst. En annorlunda men härlig midsommar helt i min och makens smak.
 
As we celebrated our swedish midsummer in Italy this year I made a crochet ¨midsommarkrans¨ during the trip to wear for the bid day. The flowers I sort of made up as I went and the leaf pattern I used from a tutorial by Attic 24. Our midsummer might not have been so traditional but yet it was totally awesome!
Virka | #swedishmidsummer, Midsommarkrans, crochet, virka | |
#1 - - hmle:

Wow, så himla himla fin!!

Svar: Tack snälla du!
K

Upp