Myrtle - not moaning at all.

Några av mina allra roligaste projekt har gjorts av restgarner som råkat finnas hemma när andan fallit på. Och så blev även fallet med dessa Myrtle pulsvärmare. Precis innan vi åkte till Italien slängde jag ner ett gäng överblivna garner och en virknål i resväskan och detta är vad det blev av det.

Some of my most enjoyed projects have been made from leftover yarn and this was also the case with the Myrtle half mittens.


I garnstudios mönster är de enfärgade vita men jag ville ha en mer lekfull variant så därför blandade jag loss bland färgerna. Mönstret var enkelt att följa och de var därför jätteroliga att virka. Jag hann inte riktigt göra färdigt dem i Italien men så kommer de ju också till direkt användning här på Smögen så det kanske är lika bra.

In the original pattern by garnstudio these are plain white but I wanted something more playful and hence went crazy in my colouring. It was such a fun project and I am really happy with the result. And I get to use them immediately as the weather here in Smögen is very swedish summery at the moment. 

 

Godisfärgade sjöbodar och multifärgade handledsvärmare går bra ihop. In colour I trust.
Virka | #swedishmidsummer, Semester, garnstudio, virka | | Kommentera |

En kreativ semester

 
 
I lilla italienska Cinque Terre väcks jag av först kvittrande fåglar, sedan kyrkklockor som slår sju och till sist av vågorna som börjar slå in mot klipporna. Drömmigt som i en film. Bilden är från Riomaggiore men Corniglia är den mittersta av byarna i Cinque Terre och min favorit. Här vill jag ha ett litet, litet hus någon dag.
 
 
Därefter tar vi tåget till Rom och flyttar in i ett litethus ett stenkast från Piazza de Santa Maria en Trastevere. Lätt det mysigaste området i hela Rom. 
 
Italy is so amazing. We LOVE the beautiful Cinque Terre and awesome Rome! 
 
 
 
 
 
Det bästa med semester är att det kreativa i mig verkligen ges möjlighet att komma fram. Ett loppisfynd blir den perfekta väskan till min Diana mini men den är komplett först när jag sytt på ett band med spets på remmen. Stranden i Cinque terre eller varför inte bland de 1000-ish år gamla ruinerna i Rom blir mitt lugn för att virka blommor till min egen midsommarkrans. För att inte tala om alla ideer för framtida projekt och resor som slår rot i mig. Italienska lycka, stanna i mig! 
 
Holidays really brings out my creativity. A camera strap, some chrocheted flowers and a million ideas for future projects is what I will be taking with me from here. Not that I want to leave. Oh, italian awsomeness - please stay in my soul! 
Personligt | Cinque Terre, Handsytt, Italien, Rom, Semester, virka | | 6 kommentarer |

En virkad midsommarkrans

I år firades midsommaren i Italien långt från sju sorters blommor, sill och nubbe. Fast i ärlighetens namn var det enda jag saknade jordgubbarna. Och det skulle vara dumt av mig om jag låtsades att vi skulle gjort kransar på ¨riktiga¨ blommor om vi varit hemma, den där förmågan att binda vackra kransar bor helt enkelt inte i mig. Så jag hade nog virkat en oavsett var vi befunnit oss. Men nu blev det som att knyta ihop semestern lite när jag sydde ihop de blommor som virkats under tågresor, slappande på stranden och under kvällar på hotellrummen. 
 
Dessvärre hade jag visst skärmdumpat helt fel virkbeskrivning för blommorna och när jag upptäckte detta på tåget mellan Verona och Milano ville jag inte vänta med att börja utan gjorde istället något efter eget huvud och sedan höll jag mig till det. När det var dags för löven hade vi däremot wifi igen så till dem tog jag hjälp av en finfin beskrivning hos Attic 24.
 
 
Och så här blev det! Kransen fick följa med på en promenad och middag i Sardinska Algheros historiska kvarter. ( Och det fick även mitt egensydda headband som jag knåpat ihop några dagar tidigare som också syns i bild, fast jag hade ju inte båda på mig samtidigt)
 
 
Och under min yoga practise på stranden också såklart! Lite klurigt att yoga i kraftig blåst. En annorlunda men härlig midsommar helt i min och makens smak.
 
As we celebrated our swedish midsummer in Italy this year I made a crochet ¨midsommarkrans¨ during the trip to wear for the bid day. The flowers I sort of made up as I went and the leaf pattern I used from a tutorial by Attic 24. Our midsummer might not have been so traditional but yet it was totally awesome!
Virka | #swedishmidsummer, Midsommarkrans, crochet, virka | | En kommentar |
Upp